Tramuntanada d’emocions a Capmany

Acabem de tornar del cap de setmana a Capmany amb les emocions a flor de pell.

Es tracta d’una sortida llargament esperada. Inicialment vàrem pensar en anar-hi a l’octubre del 2020, però no va ser possible a causa de la pandèmia. Hem d’agrair a l’Anna i la Mireia, les ànimes d’aquest projecte, la seva perseverància per mantenir viu el projecte durant dos anys, tot coent-lo a foc lent!

Hem estat allotjades a Mas Martí (mas-marti.com) , un allotjament rural espectacular, acollides pel Jordi Angrill (germà de l’Anna) que ens ha rebut amorosament i ha convertit la nostra estada en una experiència màgica, compartint moments i rialles amb nosaltres i estant pendent de tots el detalls amb una gran generositat.

També hem tingut temps de visitar Capmany i els seus voltants, amb monument megalítics i el paisatge d’oliveres i alzines sureres pròpies d’aquesta banda de l’Empordà: a una banda el Canigó, a l’altra, el golf de Roses i el Montgrí. Preciós!

Hem celebrat dos concerts, el primer a l’esglèsia de Santa Àgata, on hem tingut una rebuda inmillorable. L’esglèsia estava plena de gom a gom. el batlle de Capmany ens va dedicar unes paraules i al final del concert ens va sorprendre tot obsequiant-nos amb una fotografia emmarcada i dedicada de la nostra actuació i un sopar. Quin detallàs!

L’endemà diumenge varem oferir un segon concert al mateix Mas Martí. Hi ha persones que van repetir i tot! No sabem si a Capmany aprecien la nostra música o bé el nostre bon humor, que segur que s’encomana, o potser va ser per la nostra interpretació de la sardana “Aires de Capmany”. El concert va anar seguit d’un aperitiu per als assistents i cantaires.

La Montse va voler posar negre sobre blanc les emocions que ens envaïen i ens ha regalat el poema que porta per títol “Tramuntanada d’emocions a Capmany”, títol que hem adoptat en aquesta entrada del blog. Diu així:

“Entre parets de generositat,
caliu i calma,
en mig d’un paisatge
color llum de primavera,
les hores d’aquest dies,
s’han omplert d’amistat,
d’abraçades, converses, rialles,
de records de moments
viscuts amb dames estimades
que, tot i no sent-hi, han cantat
amb nosaltres,
de ganes de tornar a compartir.
I, gaudint d’aquest batec de sensacions,
la veu i la música d’aquest cor,
ha fet callar la tramuntana”

Volem agrair especialment l’esforç a la Karen, que va venir a Capmany exclusivament per participar al concert a l’esglèsia de Santa Àgata.

Un altre agraïment especial per al nostre director, en Ferran, que s’ha deixat la pell per a que tot sonés impecable.

I un record per les nostres estimades Elsbeth i Carmela, que ens acompanyen sempre allà on anem.

Ha resultat un cap de setmana vivificant. Molta música, abraçades, tramuntana i generositat. Ens sentim afortunades i agraïdes.

Properament publicarem a Youtube els vídeos del concert i ja hem començat a penjar imatges i petits tasts de cançons a Instagram. De moment us deixem amb unes imatges de record d’aquesta sortida tan especial que ens ha carregat les piles i ens ha fet vibrar.