Cordedama a Arenys de Munt – 2024

Diumenge 7 d’abril vam anar a cantar a Arenys de Munt, el poble on viu el nostre director. Allà s’hi celebra cada any una diada de cant coral que ja va per la seva trenta-tresena edició! Tota una tradició que coincideix amb les Festes del Remei, les d’hivern.

Per anar calentant motors, varem organitzar un dinar previ i visita al santuari que es troba a les afores de la població. És conegut com el Santuari de Lourdes de Sobirans, un lloc entre la devoció i el plaer per menjar. Tot dinant vam gaudir d’unes bones rialles i de la sororitat característica entre nosaltres.

El concert va tenir lloc al Centre Moral, al bell mig d’Arenys, on vam compartir escenari amb corals tant diverses com el Cor Infantil Tiamat de l’Escola de Música d’Arenys de Mar, el Cor Femení Aloc, la Coral Veus de Munt i el Cor de Gòspel d’Argentona. Nosaltres vam cantar ‘Vestida de Nit’, ‘Will ye go, Lassie’ i ‘Boig per tu’, davant un públic entregat i agrait, que va vibrar especialment amb la darrera.

Al final hi havia una sorpresa: Totes les corals vam pujar a l’escenari per cantar plegats a canon una cancó tradicional africana, ´Banaha´, que els espectadors van acompanyar animadament. Aquesta cançó es va fer famosa al mon sencer quan un sacerdot belga, anomenat Pare Guido Haazen, va voler diseminar la música de Congo amb un cor infantil que va formar, “Les Troubadours du Roi Baudouin”. Amb ell la va popularitzar quan va fer una gira per Europa al 1958 i inclús va participar a la Fira Internacional de Brusseles.

En acabar l’acte els organitzadors ens van convidar a un pica-pica de germanor amb la resta de corals, el que va donar peu a coneixer-nos una mica entre nosaltres i acabar la jornada compartint.