Cordedama a Guimerà – 2024

El dissabte 9 de març Cordedama va viatjar a Guimerà convidades per
l’Ajuntament, per tal de participar en la celebració del Dia Internacional de les Dones.

Guimerà és un petit poble de Lleida, situat a 555 metres d’altitud a la comarca de l’Urgell, a la vora del Riu Corb. El principal atractiu de Guimerà és el nucli medieval de la població, un laberint de carrers que van pujant cap a l’església de Santa Maria o cap a la Torre, creant un original joc de formes arquitectòniques.

Vam arribar a mig matí, i després d’un breu i reconfortant esmorzar, la nostra companya i cantaire, Josefina Armengol, filla de Guimerà ens tenía preparat un tour fantàstic pel poble.

En primer lloc vàrem poder visitar el Museu d’art matern Magda Sanrama, creat el 1967 dedicat a la maternitat, on s’hi troba una mostra d’etnologia, art, història, numismàtica, filatèlia, cartells i objectes sentimentals, la majoria d’ells fruit de donacions particulars. Mostra molt emotiva, i que la filla de la creadora, amb les seves explicacions ens va saber transmetre el significat del que allà estava exposat.

Tot seguit i abans de dinar vam poder passejar sota la pluja, pels carrers de Guimerà i veure les seves cases de pedra amb detalls i elements decoratius de portes, finestres i arcades, que ens van fer reviure temps llunyans.

I al migdia com no podia ser d’altra manera vam poder gaudir d’un dinar boníssim al restaurant Sant Jordi on vam compartir rialles, plans i projectes.

Ja després de dinar ens vam dirigir al CASAL DE GUIMERÀ espai entranyable, on estava previst que fessim el concert, i a mitja tarda i després d’una breu presentació de l’acte dedicat al Dia Internacional de les Dones, vàrem començar el nostre repertori que constava de 16 cançons, algunes d’elles estrenades per primer cop que van tenir molt bona acollida entre el públic que va omplir la sala, i que va participar amb gran animació.