I seguim fent camí

8 de març Dia Internacional de la Dona… Cordedama ha volgut contribuir amb un granet de sorra en aquesta celebració que ens toca de ple, i com no podia ser d’altra manera amb una cançó que va més enllà del temps i de l’espai, la “Cançó de fer camí” poema musicat de Maria- Mercè Marçal.

Temps difícils els que ens ha tocat viure…carregats d’emocions, vivències desconegudes i experiències noves. En moments d’incertesa com aquests, és quan és més necessari agafar-nos a allò que realment importa i que ens fa sentir vives.
Cordedama ha estat per moltes de nosaltres un d’aquests moments privilegiats que han permès el retrobar-nos en grup i poder compartir una de les coses que més ens agrada: cantar.

En aquesta celebració del Dia de la Dona, m’agradaria compartir un poema que la poetessa Montserrat Abelló va dedicar a Maria-Mercè Marçal, i que m’ha portat a pensar també en l’Elsbeth i la Carmela, dues dones molt especials i estimades que van fer Camí amb nosaltres.

Cristina

TULIPES

Tulipes dins d’un
gerro antic daurat i blau
Tulipes d’un to pujat de lila.
De tija forta i fulles allargades,
damunt de l’escriptori blanc,
entre fulls de paper i
diccionaris.

Tulipes lila contra
la cortina transparent i blanca,
a contraclaror de la llum
del sol que llu en un cel
blau.

Tulipes
que em parlen de tu,
amiga que estimo.

A continuació teniu el vídeo de la cançó a què fa referència aquest escrit i que hem gravat expressament per celebrar el #8M, un cant a la sororitat que ha esdevingut un dels himnes de la lluita feminista.

El nostre agraïment a Ester Angrill, que ha tingut la paciència de venir a gravar-nos i la generositat d’obsequiar-nos amb la realització d’aquest preciós vídeo.