Cordedama a Guimerà – 2019

Els dies 25 i 26 de Maig de 2019 Cordedama ha viatjat a Guimerà, a l’Urgell, amb el desig de conèixer de primera mà el poble medieval més bonic de Catalunya, fet de carrerons empedrats i plens d’història.

La Josefina, filla d’aquesta vila i cantaire a Cordedama, va organitzar el cap de setmana. Es va encarregar brillantment de la logística i ens va descobrir els tresors de Guimerà . Ens va mostrar el nucli històric medieval, les muralles, l’església de Santa Maria i les magnífiques vistes des de la torre que domina la vall del riu Corb.

A la tarda vàrem oferir un petit concert al Santuari de la Bovera, convidades per l’Associació de Dones Mare de Déu de la Bovera, que ens van obsequiar amb un berenar compartit i amb una còpia dels “Goigs en Lloança de Nostra Senyora de la Bovera“. Com ens va explicar la Josefina, la gent del poble té una gran devoció i estima per la Mare de Déu de la Bovera. Aquí teniu un fragment dels Goigs:

Guimerà us basteix capella
en aqueix indret tant bell
per servir de centinella
de Segarra i de l’Urgell.
Del riu Corb sou lo joiell,
de sa vall la jardinera;
Siau la nostra advocada,
Oh, Verge de la Bovera.

Goigs en Lloança de Nostra Senyora de la Bovera

Al vespre ens vàrem allotjar a l’Hotel Balneari Vallfogona de Riucorb, fundat cap al 1900 i conegut per les seves aigües mineromedicinals. A la piscina del balneari va tenir lloc un d’aquests moments de comunió del grup que són tan màgics: quan totes plegades i en remull vàrem cantar “Sto mi e milo en una atmòsfera única.

Per acabar, us deixem un record visual d’aquest viatge: